انجمن اجتماعی زحمتکشان افغانستان (نوشته از هارون)
۱۶ فبروری ۲۰۱۷



تاجران «ملی»، غارتگرانی که زحمتکشان را با رنج و فلاکت و بیماری نیست و نابود می کنند

تاجران که اصطلاح ملی را به دم خود بسته اند، غارتگران ای هستند که مردم ما را چور می کنند، اجناس بی کیفیت را به مردم می فروشند، کالاها و اجناس را به قیمت بسیار بلند به بازار عرضه می کنند، احتکار می کنند تا سود های افسانه ای به جیب بزنند.

تاجران «ملی» غارتگران بی احساس و کرختی هستند که وجدان شان را در معاملات تجاری غارتگرانه از دست داده اند و با تورید کالا های بی کیفیت، نه تنها که پول مردم را می دزند، بلکه صحت و سلامتی مردم را نیز ضربه و لطمه می زنند. تاجران فعلی که روابط تنگاتنگ با قدرت حاکمه دارند، به شکلی از اشکال با مافیای تجاری نیز روابط عمیق دارند. این انسان های غارتگر، به خصوص آنانی که در این شانزده سال توانسته اند میلیون ها دالر به جیب بزنند، در قدرت مهره هائی را با پول خود می خرند تا قرارداد ها و تورید مواد بی کیفیت آنان را تأئید نمایند.

تورید شماری از اجناس بی کیفیت سبب شده است که مردم ما با رنج و فلاکت و بیماری دست و پنجه نرم کنند و هر سال هزاران تن قربانی امراض مانند شکر، عدم فعالیت گرده، سرطان و ... شوند. تاجران، دوا، روغن و مواد غذائی را در ارتباط تنگاتنگ با سرمایه گذاران کشور های همسایه و منطقه با کیفیت بسیار پائین و در حد هیچ تولید می کنند و وارد کشور می سازند و از ادارۀ نورم و ستندرد تأئیدی آن را گرفته وارد بازار های افغانستان می سازند که خریداران آن اکثراً زحمتکشان کشور ما هستند.

تاجران مواد نفتی، یا بهتر است بگوئیم مافیای مواد نفتی با وارد کردن تیل بی کیفیت که دارای فیصدی بالای سرب است، صحت و سلامتی اکثریت مردم افغانستان را با خطر رو به رو ساخته اند. یکی از افزایش سطح بیماری سرطان در کشور ما تورید مواد نفتی با فیصدی بالای سرب است و در عین زمان تورید روغن های بی کیفیت.

وزارت صحت دولت سرمایه داران و تاجران و فئودالان که حمایت امریکائی ها و ناتوئی ها را با خود دارد، اعلان کرده است که هر سال 15 هزار تن در اثر بیماری سرطان جان می دهند. به اساس آمار وزارت صحت عامه، هر سال 20000 تن به سرطان مبتلاء می شوند که این آمار در حال افزایش است.

وزارت صحت عامه رژیم غذائی غیرمناسب، اعتیاد به مواد مخدر و تنباکو، فقر و هوای آلوده را از عوامل مبتلا شدن به سرطان در میان مردم افغانستان می داند. مواد غذائی و روغن های بی کیفیت به وسیلۀ تاجران صورت می گیرد، تورید مواد نفتی بی کیفیت که سبب آلودگی هوا می شود، به وسیلۀ تاجران صورت می گیرد، سرمایه گذاران با فابریکه های شان محیط را آلوده می سازند، فقر مردم هم ریشه در چپاول و غارت سرمایه داران و تاجران و فئودال ها دارد و در کنار این بم و بمبارد امریکائی ها نیز سبب آلودگی هوا می شود که بدون شک در افزایش بیماری سرطان نقش عمده دارد.

تا چپاولگران، سرمایه داران و اشغالگران حاکم هستند، در کنار قتل و قتل و اسارت و شکنجه، تورید مواد غذائی و نفتی و ادویه بی کیفیت، به حیث یک سونامی خاموش جان هزاران هموطن عزیز ما را می گیرد. نجات از هر نوع ستم و زجر و بدبختی، بدست خود زحمتکشان میسر است. اتحاد، همبستگی و مبارزه و کار برای رهائی از ستم و جنایت، یگانه راهی است که باید زحمتکشان بر آن به پیش روند تا به آسودگی و رفاه و بهروزی برسند.