گزارشگر خروش رعد
۱۳ جولای ۲۰۱۸
شکستن آنی دیواره حوض طبیعی و بی تفاوتی عمدی دولت مزدور کابل

این روز ها که جناح های ارتجاعی دولت ساختۀ اشغالگران در کابل در آستانۀ به اصطلاح انتخابات پارلمانی در کشور مستعمرۀ ما مصروف بند و بست و تقویت جناحی اند، رشوه می دهند و رشوه می گیرند؛ طبق تازه ترین اخبار و هم چنان منابع وزارت امور رسیدگی به حوادث این دولت پوشالی؛ با شکسته شدن دیوار حوض طبیعی "پیشکندا" در نقاط مرتفع ولایت پنجشیر شب هنگام ۲۰ سرطان، ۵۰۰ خانه آسیب دیده و پنج نفر ناپدید شده اند.
این حوض طبیعی در قریۀ پیشغور ولایت پنجشیر قرار داشت. دلیل شکستن دیواره های این حوض و سرازیر شدن سیلاب، گرم شدن هوا خوانده شده که باعث نازک شدن دیواره های یخی این حوض طبیعی شده است.
سرازیر شدن این سیلاب مدهش در روستا ها و مزارع دارای سطوح شیب دار در نقاط پائین پنجشیر و در امتداد دریای پنجشیر، باعث ویرانی های گسترده به قراء، باغ ها و مزارع مردم در موسم درو و جمع آوری حاصلات سردرختی شده و علاوه از آن باعث کشته شدن ۵ تن از باشندگان ضربت پذیر آن جا نیز شده است. سرازیر شدن سیلاب های آمیخته با گل و لای و آلودگی ها در موسم تابستان، به صورت بالقوه خطر آلوده گی های محیطی، غذا و آب آشامیدنی انسان ها و مواشی، و در نتیجه احتمال بروز و سرایت امراض حاد میکروبی را نیز با خود دارد که با توجه به خیانتکاری های نهاد های دولت مزدور و عدم دسترسی زحمتکشان متضرر در مسیر سیلاب به خدمات عاجل طبی، خود می تواند موجب بروز مشکلای تازه ای شود.
مردم افغانستان علاوه از این که طی قرون به گونه ای از موقعیت جغرافیائی کشور خود آسیب های فراوان دیده اند، همزمان به دلیل ساختار فزیکی، کوهستانی بودن، سطح ناهموار، ارتفاع از سطح بحر، محاط بودن به خشکی کشور و سائر عوامل طبیعی؛ اکثراً قربانی بروز حوادث طبیعی مانند زلزله، لغزش زمین، برف کوچ، سیلاب، توفان های برفی و بادی، یخبندان، سرمای زمستان، گرمای تابستان و خشکسالی های متواتر در موسم گرما؛ شده و خسارات و تلفات جبران ناپذیری را نیز متحمل شده اند. سوانح طبیعی در افغانستان و پیآمد های مدهش آن تا آن جا که اسناد نشان می دهد، جان هزاران انسان آسیب پذیر کشور ما را گرفته و تعداد دیگری را معیوب و بی خانمان ساخته است.
فقر عمومی روسائیان و کوه نشینان نیازمند و وابسته به طبیعت و محیط زیست و فقدان آگاهی مردم محلات ضربت پذیر از عوامل و علائم بروز حوادث و سوانح طبیعی و غیابت مکانیسم دولتی مجهز با آگاهی و وسائل برای بررسی بروز چنین شواهد و هوشدار عمومی به باشندگان چنین محلات، در صحنه؛ وقوع حوادث طبیعی در اکثر موارد باعث ویرانی های گسترده، علاوه از خسارات مالی فراوان به اقتصاد روستائی خوانوار ها، به منازل، مزارع و احشام، باعث تلفات انسانی نیز می شود.
بیشتر از یک سال قبل، در اپریل ۲۰۱۷ وزیر امور رسیدگی به حوادث افغانستان در دولت پوشالی کابل اعلام کرد که این دولت "بانک معلوماتی ارزیابی خطر را تکمیل و در کمتر از دو ماه دیگر آغاز به کار می کند". متعاقب آن، دولت غدار کابل در ماه جولای سال قبل با جذب و جلب دها میلیون دالر از دولت های جاپان، امریکا و...، مدعی افتتاح "سیستم مدیریت معلومات حوادث در افغانستان" شد، اما ادارۀ مبارزه با حوادث طبیعی دولت مزدور کابل به رغم مصرف و حیف و میل میلیون ها دالر طی این ۱۷ سال هیچ کاری در زمینه از دستش برنیامده است، هیچ سانحه ای قبل از وقوع آن پیش بینی نشده و یا اقدامات لازمه برای جلوگیری از وقوع آن و یا طرحی برای کاهش میزان خسارت و تلفات آن در صورت وقوع، روی دست این ادارۀ فاسد و نامنهاد نبوده است.
مطالعۀ نازک شدن دیواره های یخی حوض طبیعی در آن ارتفاعات پنجشیر و دادن هوشدار های لازم به اهالی روستا ها در مسیر سیلاب در صورت شکستن احتمالی آن قبل از وقوع، اقدامات لازم برای کاهش خسارات و تلفات و آمادگی های اضطراری برای خدمت رسانی به آسیب دیدگان و قربانیان سانحۀ طبیعی دیروز، وظیفۀ تخطی ناپذیری بود که این ادارۀ مفسد ضد ملی با وجود صرف میلیون ها دالر تحت این نام، از انجام آن طفره رفته و کوتاهی ورزیده است. حوادث طبیعی ای از گونۀ حادثۀ دیروز در منطقۀ پیشغور ولایت پنجشیر قابل پیشبینی و قابل جلو گیری از خسارات و تلفات ناشی از آن، اند.
وقوع این سانحه، خود سند مفسد، مرتجع، ظالم، ستمگر و ضد ملی بودن این دولت و عمال و اداره های ذیربط آن است و لکۀ ننگی است بر جبین سران و مسؤولان بی احساس، بی تفاوت، بی وجدان و ستم پیشۀ این دولت غدار و مزدور مستقر در ارگ غلامان کابل.
تا اشغالگران امپریالیست امریکا و شرکاء و دولت مزدور و ظالم ساختۀ آنان بر کشور و بر سرنوشت خلق در زنجیر افغانستان مسلط باشند، نه تنها مردم تحت ستم ما از ستمگری و غداری امپریالیست های اشغالگر و دار و دسته های خونریز مرتجع و مزدور در قدرت و بیرون قدرت در امان نخواهند بود، که از بلایا و سوانح قابل پیشگیری طبیعی نیز مصئون نمی مانند.