مــلــیــار
۰۲ جنوری ۲۰۱۸
مواد مخدر و اعتیاد به آن
در این مقاله ابتداء نگاه مختصری به اعتیاد به مواد مخدر، اثرات ناگوار آن بالای وجود انسان معتاد، انواع مواد مخدر و پیامد شوم آن بر اجتماع انسانی انداخته و سپس به دست های پشت پردۀ باند های تبهکار مافیا و دول امپریالیستی جهان را در روند کشت، شیوع ،پروسس و ترازیت و توزیع آن، مختصرأ مکث خواهم کرد.
اولتر از همه به معنی و تعریف مواد مخدر می پردازیم : مخدر از کلمه « الخدر» گرفته شده که به معنی سستی، بی حالی ، ضعف و ناتوانی است .
مواد مخدر: بر یک دسته از ترکیبات طبیعی و مواد کیمیائی گفته می شود که مصرف آن باعث دگرگونی در سطح هوشیاری و عملکرد مغز می شود. بناءً مواد مخدر دشمن درجه یک و خاموش بشریت است که سالانه از ناحیۀ استعمال آن میلیون ها تن به خصوص جوانان به کام مرگ رفته و یا به مریضی های متعددی مبتلاء می شوند . افرادی که حالت نشه یابی را اختیار می نماید، منشاء تمام بدبختی ها و ناهنجاری های فردی، خانوادگی، اجتماعی و جرایم جنائی ضد بشری گردیده و باعث تباهی خود و دیگران می گردند.
اعتیاد: اعتیاد یک مرض اجتماعی است که عوارض جسمی، صحی، روانی، اقتصادی و مشکلات اجتماعی را بار می آورد. اعتیاد به مواد مخدر تهدید جدی ای برای سلامت جوامع بشری در زمینه های مختلف محسوب می شود.
انواع مواد مخدر: مواد مخدر انواع زیادی دارد که ارقام آن به ده ها می رسد، ولی ما چند نوع مهم آن را که در جامعۀ مافیازدۀ ما از آن استفاده می شود، نشانه گیری می کنیم و آن عبارت از تریاک، هیروئین، مورفین، کودئین، چرس، بنگ، کوکائین، شیشه، تابلیت، الکل، تنباکو ، کافئین(چای و قهوه)، پان و غیره، می باشد.
۱ – تریاک: مادۀ قهوه ئی رنگ تریاک از شیرٖۀ حاصله از غوزۀ گیاه کوکنار به دست می آید که استعمال آن به هر طریقه که باشد، برای انسان بسیار مضر تمام می شود. از تریاک هروئین، مورفین، کودئین، وغیره ساخته می شود که به شکل دودی و یا تزریقی استعمال می گردد . استفاده از انواع فوق، بد ترین و زیانبار ترین تمام مواد مخدر محسوب شده که فرد معتاد را از حالت انسانی کشیده و به موجود علیل و ناتوان مبدل میسازد و ضمنأ این که باعث مریضی های مزمن، حاد و کشنده مانند ایدز، سرطان، جنون، ضعف جنسی، از خود بیگانگی و غیره می گردد.
از مشتقات تریاک مانند مورفین، دمرول و کودئین به عنوان دارو های مسکن قوی ضد درد در شفاخانه ها به شکل کنترول شده با تجویز داکتر، برای تسکین درد های قوی مثل درد لاعلاج سرطانی و درد های قوی ناشی از تصادفات و قبل و بعد از عمل جراحی، استفاده می شود.
۲- الکول: الکهول (شراب) نوع دیگری از مواد مخدر قوی و مردافگن است که از میوه ها، غلات و سائر نباتات دارای نشائسته مثل انگور، سیب، کیلا، شفتالو، جو، گندم، برنج، کچالو و غیره به دست می آید. الکول وضعیت دماغی، جسمانی و روانی معتاد را تغییر می دهد. فرد با نوشیدن الکول مست (نشئه) شده و عصب مرکزی اش به خواب می رود و از کار می افتد. در نتیجه فرد مست قدرت تعادل و کارکرد بخش مسؤول ادراک و قضاوت را از دست داده و با زمان و مکان نیز بیگانه می شود. فرد مست وقتی رانندگی می کند، قدرت تشخیص موقعیت را نداشته و چراغ سر و سبز ترافیکی را در سر چهار راه ها از هم تفکیک کرده نمی تواند و باعث سوانح ترافیکی می شود و غیره موارد مشابه. مزید بر آن، ویژگی های پرخاشگری و تهاجم توأم با آزار و اذیت اطرافیان، خواب آلودگی و یا حالت مالیخولیائی و هذیان گوئی بر رفتار و گفتار او مسلط می شود. نوشیدن دوامدار الکول؛ علاوه بر مشکلات فوق و اعتیاد؛ امراض متعددی چون سرطان معده، مری، روده، زخم معده، بدهیکلی وغیره را نیز به وجود می آورد.
۳- چرس یک مادۀ دیگری از مواد مخدر می باشد که از بته شاهدانه و یا بنگ دانه بدست می آید و به طریقه های مختلف آن استعمال می گردد چون چلم، سگریتی، بنگ آب، حشیش، مروانا و غیره.
دود چرس به سرعت از طریق شش ها وارد جریان خون شده و تپش قلب را بالا برده و باعث نشئه، فرح و سرگیچی گردیده و تمرکز فکری انسان را زایل می سازد. چرس ضمنأ سرخی چشم، ضعف جسمی، تیرگی جلد، ضعف سیستم عصبی و سرطان های متعددی را بوجود می آورد. باید گفت که نسبت به سائر مواد مخدر، شصت الی هفتاد فیصد افزایش سرطان در افرادی که معتاد به چرس هستند، دیده شده است.
۴- مواد مخدر دیگری که در جهان به در خصوص کشور هائی با اقتصاد و فرهنگ عقب افتاده از جمله افغانستان مورد استعمال بیشتر دارد،استعمال تنباکو مانند: چلم، سگرت، نصوار، قیلونو سائر مواد مثل پان، کوکائین، تابلیت و غیره می باشد. مردم جهان بیشتر از استعمال تنباکو متضرر می شوند. باید گفت که سالانه حدود هفت میلیون انسان از ناحیۀ استعمال تنباکو به اشکال مختلف می میرند و ضمنأ میلیون ها انسان به امراض مختلف طرق تنفسی، انواع سرطان ها، بد هیکلی، ضعف جسمی و جنسی، سستی، بی حالی و غیره مبتلاء می شوند.
به صورت عموم استعمال تمامی مواد مخدر به هر شکل و شمائلی که باشد، برای همه انسان ها زیان های اقتصادی و جسمی را وارد می نماید که ذیلأ به عوارض مهم جسمی که از استعمال مواد مخدر ناشی می شود، می پردازیم تا معتادان و علاقه مندان مواد مخدر از آن آگاهی حاصل نموده و از استعمال هر نوع مواد مخدر جدأ خود داری نمایند.
عوارض اعتیاد به مواد مخدر:
گر چه قسمأ در فوق به عوارض آن اشاره شده، ولی ضرورت است که یکبار دیگر تأثیرات منفی، مخرب، جبران ناپذیر و هلاکت بار استعمال مواد مخدر را نشانه گیری نمائیم.
۱- تغییر رنگ جلد: مصرف مواد مخدر باعث بلند رفتن فشار خون شده و ضربان قلب می شود. تنگ و یا مسدود شدن شریان ها و موی رگ ها همراه با فشار خون بالا باعث نارسائی های قلب از جمله سکتۀ قلبی، سکتۀ مغزی و صدمه دیدن گرده ها می شود. ضمنأ شریان ها و وریدها را زیر فشار قرار داده رنگ پوست را لکه دار و تیره می سازد.
۲- بدهیکلی: مصرف مواد مخدر حتمأ باعث لاغری و یا چاقی می گردد که خود بیانگر بدهیکلی است.
۳- مریضی های دهن و دندان: مصرف مواد مخدر باعث بوی بد دهان شده و دندان ها را به فرسایش می رساند و بر علاوه آن خونریزی بینی، سرفه، التهابات جوف دهن، التهابات قفسۀ سینه را بار آورده و سبب سرطان های دهن و بیره ، مری ، طرق تنفسی و معده می گردد.
۴- بی نظافتی: عارضۀ دیگر استعمال مواد مخدر بی نظافتی است . بی نظافتی علاوه بر این که معتاد را از خانواده و اجتماع منزوی می سازد، مریضی های معتددی را نیز به وجود می آورد.
۵- ضعیفی سیستم عصبی: مصرف هر نوع مواد مخدر روی سیستم عصبی تأثیر گذاشته حافظه را ضعیف ساخته، فراموشکاری را بیشتر می سازد و معتاد را تندخو ، بدخلق، تهاجمی، زشت برخورد و غالمغالی بار می آورد.
۶- تکالیف قلب و معده: مصرف هر نوع مواد مخدر باعث بلند رفتن ترشحات تیزابی معده شده و باعث عفونت معده، التهابات معده، زخم معده، سرطان معده و سائر اختلالات معده می گردد.
۷ – تکالیف روانی و سار مشکلات: استعمال مواد مخدر باعث تکالیف روانی و مشکلات زیادی می شود مانند دلبدی، مختل شدن خواب، هذیان گوئی، پائین آمدن مقاومت بدن، تشوشات، بی میلی جنسی، کوتاهی عمر، پیری زود رس، جبن و ترس و ده ها نوع مشکلات و مریضی های دیگر را بار می آورد .
۸- تجرید از اجتماع : استفاده از مواد مخدر انسان را از اجتماع تجرید و منزوی می سازد و برعلاوه در بعضی موارد سبب نفرت و انزجار اجتماع نیز می گردد. هم چنان محدود شدن روابط خانوادگی و اجتماعی، عدم تربیت درست اطفال، خشونت خانوادگی، عدم احساس مسؤولیت در خانواده و اجتماع، عدم اعتماد در اجتماع و خانواده و غیره را به وجود می آورد. در نتیجه، استفاده از مواد مخدر نوعی "خود کشی" گفته شده است. از آن عده از دوستان و عزیزانی که علاقمند و یا گرفتار به مواد مخدر هستند، تقاضا به عمل می آید که از خود کشی دست کشیده خود و هم قطاران خود را از این بلای کشنده نجات دهند.

می بینیم که طبق آمار وزارت صحت عامۀ دولت مستعمراتی در سطح کشور به تعداد سه و نیم میلیون انسان معتاد به مواد مخدر اعم از زن و مرد و حتی کودکان صرف در بخش هیروئین، مورفین، کودئین، شیشه، تابلیت و چرس وجود دارند. باز طبق آمار وزارت مواد مخدر دولت مستعمراتی روزانه چهار و نیم الی پنج کیلو مادۀ زهری هیروئین در شهر کابل طور علنی و مخفی توسط پودرفروشان زورمند وابسته به اشغالگران و دستگاه های دولتی به فروش می رسد.
در مورد کوکنار باید گفت که: کوکنار یکی از محصولات مهم زراعتی در افغانستان به شمار می رود، زیرا بوتۀ آن به آب کم ضرورت داشته و مقاومت زیاد دارد و یک گیاه للمی و آبی است و به مراقبت کمتر دهقان نیاز دارد. گیاهان کوکنار و چرس در کشور ها از دیرباز شناخته شده بوده اند. اما از سی و جند سال (1983 م) قبل کشت کوکنار و چرس به سیستم تجارتی تولید کوچک آغاز گردید. و از جملۀ پردرآمد ترین محصولات زراعتی بوده است.. این گیاهان پرسود( کوکنار، چرس ) رفته رفته از طریق بازار های دول همسایه توسط مافیای بومی، منطقه ئی و جهانی و سازمان های ایتخباراتی مثل () در تجارت جهانی راه باز کرد. قاچاق محصول این گیاه پردرآمد جایگاه جهانی در تجارت کسب کرده و زراندوزان جهانی به همکاری مافیای بین المللی در پی ساختن گروه های زمینه ساز برآمدند و توانستند جریان جنگی را از بنیاد گرایان اسلامی تحت نام مجاهدین و طالبان با حمایت قاچاقچیان مواد مخدر جهانی بسازند. به این منظور در تلاش کسب قدرت و حکومت (از جمله دولت طالبان) جهت توسعۀ ساحات کشت، به صدور ماشین آلات و دستگاه تصفیۀ مواد مخدر و داروی تبدیل کنندۀ آن به هروئین، افزار تولید بیشتر مواد مخدر، راه های سهل ترانزیت بی درد سر به بازار های جهانی مواد مخدر برآمدند. یقینأ که تمام مردمان سراسر جهان می دانند که امپریالیست های غدار و انسان کش امریکا و انگلیس مسبب افزایش کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در زیرسیطره و قلمرو قوای مسلح خویش در افغانستان بوده و هستند و در این راه ماشین های تصفیۀ مواد مخدر را به کار می برند، که بعد از تصفیه و دسته بندی، مواد مخدر را به سراسر جهان از طریق میادین هوائی ملکی و نظامی گردیز، غزنی، فراه، هلمند، نیمروز، کابل، غور، قلعه نو، فاریاب، شبرغان، پکتیکا، ترینکوت، شیدند، قندز، بگرام، ننگرهار، مزار وغیره به کشور های اروپائی و خاورمیانه انتقال می دهند. در حقیقت اکثر ساحات میادین هوائی را متجاوزان پایگاه نظامی خود قرار داده بودند، تا به سهولت توانسته باشند از تراتنزیت این ماده کشنده ضد بشری و ده ها مقاصد امپریالیستی سود برند.
مزید بر اشغالگران عمدتاً امریکائی و انگلیسی، مواد مخدر افغانستان از طریق شمال، غرب و جنوب توسط مافیای داخلی مثل عطاء محمد نور والی مافیائی بلخ در همکاری با مافیای تاجکستان و روسیه، سپاه پاسداران ایران و مافیای پاکستانی به مقصد اروپا و سائر مناطق آسیا و افریقا از راه زمین و هوا صادر می شود.
نابود باد مافیای داخلی و خارجی در عقب این تجارت مرگ!
منافع امپریالیسم و دول مرتجع منطقه با تجارت مواد مخدر گره خورده است!